bovenkant

menubalkhomespeelgoedverjaardagskistenspelregelsnieuwsvrijwilligersfoto'sLinksreactie

 

titel

 

strikje

Goed nieuws!

november 2018

Speelotheek 'Leen&Speel' open in Bibliotheek Culemborg!

Sinds 18 november 2018 is de speelotheek te vinden bij de bibliotheek en daar zijn wij ontzettend blij mee.
Na een zomer doorwerken staat al het speelgoed nu in rekken en op tafels uitgestald om uitgeleend te worden. Vanaf nu kan er binnen de openingstijden van de bibliotheek geleend en geruild worden.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het systeem van de bibliotheek. Om bij de Speelotheek te kunnen lenen heb je dus een pasje van Bibliotheek Rivierenland nodig. Voor kinderen is dit gelukkig eenvoudig te regelen.
Op dit pasje wordt het lidmaatschap van de Speelotheek geregistreerd. Een lidmaatschap kost nog steeds 25 euro per jaar.

Helaas is het aantal vrijwilligers het afgelopen jaar afgenomen. Om al het speelgoed te kunnen onderhouden en vernieuwen kunnen wij wat extra hulp goed gebruiken.
Dus kom ons helpen! Email ons of laat je gegevens achter bij de bibliotheek.

_________________________________________________________

strikje

Toekomst van Speelotheek Culemborg

Woensdag 1 april 2015 zijn er een aantal vrijwilligers samengekomen om te praten over de toekomst van de Speelotheek in Culemborg.
Helaas hebben wij geconcludeerd dat, als er geen nieuw bestuur en nieuwe vrijwilligers komen, de Speelotheek in de zomervakantie ophoudt te bestaan.
Omdat wij voor ons gevoel niet genoeg kunnen bieden en het niet zeker is of de Speelotheek na de zomervakantie weer open gaat, hebben wij besloten om dit jaar geen contributie te vragen. De leden die de contributie hebben betaald, krijgen het bedrag zo snel mogelijk teruggestort.

Om de Speelotheek open te houden zijn wij op zoek naar 2 bestuursleden en minimaal 10 vrijwilligers.

Heeft u interesse in een bestuursfunctie?
Of wilt u 1 of 2 uurtjes per maand een dienst draaien?

Mail naar speelgoed@speelotheekculemborg.nl als u interesse heeft of meer wilt weten U kunt ook altijd een keer langskomen als de Speelotheek geopend is.

Vraag ook in uw vriendenkring of zij niet een uurtje per maand willen helpen.

Zonder uw hulp moet de Speelotheek in Juli haar deuren sluiten!

_________________________________________________________

strikje

Speelgoedbeurs 2014

Op zaterdag 1 november organiseerde Speelotheek Leen & Speel haar jaarlijkse speelgoedbeurs.
Om 9.00 uur stonden de eerste mensen voor de deur te wachten. Nadat de deuren open gingen, liepen de mensen al snel met verschillende spullen in hun handen rond.
Vooral de playmobil en lego waren populair en snel weg.
Dit jaar hadden wij minder groot speelgoed maar er lag nog genoeg ander speelgoed zoals puzzels, spellen, boeken, babyspeelgoed, lego en Playmobil.
Wij waren erg enthousiast. Volgend jaar zal de beurs weer rond begin november plaats vinden!

_________________________________________________________

strikje

Speelgoedbeurs 2013

Op zaterdag 9 november van 9.30 tot 11.30 uur organiseert Speelotheek Leen & Speel haar jaarlijkse speelgoedbeurs. De beurs vindt plaats op de nieuwe lokatie van de Speelotheek, namelijk bij Bolderburen , Prijsseweg 1A te Culemborg. Met de drukke feestmaand voor de boeg kunt u voor een leuk prijsje bij ons speelgoed kopen. Het speelgoed, maar ook boeken en dvd’s zijn voor kinderen van 0 tot ca. 8 jaar. Omdat er op deze nieuwe lokatie geen plek is voor groot buitenspeelgoed, zal de Speelotheek veel van haar buitenmateriaal op de beurs te koop aanbieden.
Mocht u zelf speelgoed kwijt willen, maar u heeft geen zin of tijd om het te verkopen, dan is dit een mooie kans. U kunt het speelgoed schenken aan de Speelotheek of wij verkopen het voor u op de beurs. U krijgt dan 65% van de opbrengst en 35% is voor de Speelotheek.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een klantnummer kunt u op onderstaande link klikken. Deelname is gratis, dus er worden géén inschrijfkosten berekend.

Speelgoed dat overblijft gaat naar ons goede doel: Klesteo, kleding- en speelgoedbank Tiel e.o. www.kledingbanktiel-eo.nl

Klesteo

Download het regelement speelgoedbeurs 2013

Download de inleverlijst speelgoed 2013

_________________________________________________________

strikje

Speelotheek op facebook

https://www.facebook.com/speelotheekculemborg

_________________________________________________________

strikje

Verhuizing van de speelotheek naar 'Bolderburen' een feit!

Bij de molen Johanna aan de Prijsseweg 1 is een mooie nieuwe plek gemaakt voor ouders en kinderen om te ontspannen en genieten.

De speelotheek is afgelopen zomer bij Ons Kindercentrum op de locatie Bolderburen ingetrokken (dat is in het rode Zweedse huis naast het woonhuis). We hebben nu een gelijkvloerse ruimte met een grote kast en een gezellige tafel voor een bak koffie of thee voor jullie, leden en vrijwilligers, bij de hand.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt door de vrijwilligers aan de laatste dingetjes. Zo moet er nog een permanente trap komen en zal nog niet al het speelgoed al een vaste indeling hebben. De openingstijd voor het weekend is gewijzigd: we zijn op zaterdag open van 09.30-10.30 uur. Er wordt al veel speelgoed terug gebracht, dus er is volop keus. Jullie zijn van harte welkom om de nieuwe plek te bewonderen.
Dus tot ziens bij de speelotheek bij Bolderburen, Prijsseweg 1a, Culemborg!

_________________________________________________________

 

 

streep